A2B Internet zet VMX Juniper Networks als eerste virtual network function service

A2B Internet zet vMX van Juniper Networks in als eerste Virtual Network Function service binnen het eigen next-generation netwerkplatform

Geautomatiseerde service delivery biedt meer flexibiliteit en lagere netwerkkosten

Juniper Networks(NYSE: JNPR), een wereldwijde leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, en A2B Internet, een Nederlandse aanbieder van internetconnectiviteit, maakt vandaag bekend dat A2B Internet, de Juniper Networks® vMX Virtual Router heeft gekozen als eerste Virtuele Network Function (VNF) voor het eigen next-generation netwerkplatform. Met deze architectuur kan A2B Internet klanten nieuwe flexibele en geautomatiseerde netwerkservices leveren. Dankzij de inzet van vMX heeft A2B Internet daarnaast ook monitoring- en beheerfunctionaliteiten verbeterd.

A2B Internet levert connectiviteitsoplossingen aan zakelijke instellingen, internet serviceproviders, cloud providers en hostingbedrijven. De vorige oplossing sloot niet langer aan op het groeiende volume van A2B Internet’s dataverbindingen. Verder was de convergentietijd cruciaal voor het succes van het bedrijf. Als een verbinding uitvalt of wordt gewijzigd, moet elke router snel berekeningen maken en routeringstabellen bijwerken. De keuze van A2B Internet viel op de vMX van Juniper Networks omdat de oplossing snelle convergentietijden biedt in combinatie met een uiteenlopende routeringsfuncties en automatiseringsmogelijkheden. Een ander belangrijk selectiecriterium was de mogelijkheid om het provisioning-proces binnen het netwerk te automatiseren via application program interfaces (API’s).

Belangrijkste nieuwsfeiten

  • De vMX is een gevirtualiseerde MX Series 3D Universal Edge Router. Operators kunnen hiermee de flexibiliteit van hun netwerk vergroten, en de time-to-market van en de omzet uit nieuwe edge-diensten versnellen.
  • De vMX vergroot de flexibiliteit van A2B Internet’s diensten. Klanten kunnen diensten daardoor snel implementeren. Dit is mogelijk door on demand activatie van nieuwe routeringen en ondersteuning voor de introductie van nieuwe netwerkservices zonder bestaande diensten te hoeven onderbreken.
  • De vMX hielp A2B Internet kosten te besparen door het vereenvoudigen van het netwerk en door een einde te maken aan vertragingen bij het kwalificeren, onderhouden en het hebben van reserve fysieke routeringselementen. Daarnaast vergroot de vMX de schaal en prestaties van de control plane, brengt het efficiënte horizontale schaalbaarheid en stroomlijnt de oplossing de operationele omgeving.
  • De vMX wordt ondersteund door het besturingssysteem Junos® Operating Systemvan Juniper Networks. Junos kan worden ingezet met soortgelijke fysieke als virtuele netwerkplatforms en reduceert daarmee de kosten en complexiteit van netwerken.

Ondersteunende citaten

“Veel van onze klanten die geïnteresseerd zijn in een multihoming-oplossing hebben niet de behoefte of expertise om die zelf te beheren. Wij weten hoe we dat moeten doen. Met de softwaregebaseerde Juniper vMX kunnen we een gevirtualiseerde ISP-oplossing aanbieden die is gebaseerd op 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van softwarefunctionaliteit. We beschikken daarmee over een kostenefficiënte oplossing die voor snelle convergentie zorgt en een uitzonderlijk stabiele omgeving die automatisering en een pijnloze implementatie van IPv6 mogelijk maakt. Voor ons behelsde dit dan ook veel meer dan een standaard netwerkupgrade.”

  • Erik Bais, de oprichter van A2B Internet

“Met vMx hebben aanbieders van connectiviteitsdiensten zoals A2B Internet, de mogelijkheid om een uiterst een flexibel, schaalbaar en geautomatiseerd netwerk te leveren, dat hen in staat stelt hun omzet en operationele effectiviteit te verhogen. Gevirtualiseerde netwerkdiensten dragen in hoge mate bij aan de transformatie naar flexibiliteit. Juniper’s geavanceerde software biedt partners en klanten een snelle en eenvoudige implementatie zodat ze sneller kunnen profiteren van de voordelen van de connectiviteitesdiensten.”

  • Marcel van Opzeeland, regional director Service Providers bij Juniper Networks

Over A2B Internet

A2B Internet is een Nederlandse Internet Service Provider met een sterke focus op het eigen data centric netwerk. Opgericht in 2010 en gespecialiseerd in IP routing, BGP en RIPE resource management, heeft het bedrijf een sterke focus op innovatie en kwalitatieve diensten binnen deze competitieve markt.

Over Juniper Networks

Juniper Networks daagt de status quo uit met producten, oplossingen en diensten die de kostenstructuur van netwerken transformeert. Ons team innoveert samen met klanten en partners om geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken met flexibiliteit, prestatie en waarde te leveren.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. De Juniper Networks en Junos logos zijn handelsmerken van Juniper Networks Inc. Alle overige merken, dienstenmerken, gedeponeerde merken of gedeponeerde dienstenmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland