Alle tips voor een toekomstbestendige (nieuwe) bedrijfs- of werklocatie.

Locatie, locatie, locatie maakt plaats voor internet, internet internet:
Alle tips voor een toekomstbestendige (nieuwe) bedrijfs- of werklocatie.

Nu de gang naar kantoor niet langer vanzelfsprekend is en thuiswerken de regel lijkt, staan bedrijfspanden, vaak veel eerder dan gepland, op de directieagenda. De impact van het virus op de markt van bedrijfslocaties is zichtbaar. Waar enerzijds grote oppervlakten kantoorruimte onbenut blijven en bedrijven moeten inkrimpen, zijn het juist de krap behuisde organisaties die vaak, door de regels, halsoverkop op zoek moeten naar nieuwe bedrijfslocaties waar ze een ruimere werkomgeving kunnen faciliteren. Of het gaat om een verhuizing of nieuwbouw, bij de selectie van een nieuwe bedrijfslocatie gaat het vandaag de dag, naast de focussen op de vierkante meters en fysieke bereikbaarheid direct, bij de eerste selecties, ook over de digitale bereikbaarheid.

Een nieuwe bedrijfslocatie, check eerst de digitale bereikbaarheid
Nu we allemaal digitaal verspreid samenwerken, en onze diensten en services zich naar de cloud verplaatsen, is het zaak vroeg stil te staan bij de digitale bereikbaarheid. Maar in de checklists, die makelaars bieden bij de selectie van nieuwe bedrijfslocaties staat de digitale bereikbaarheid nog te vaak ondergeschoven in een tweede pagina onder het kopje IT en telecom. Voorkom problemen voordat de handtekening is gezet. De beschikbare netwerken bepalen de performance en betrouwbaarheid van de internet toegang en lang niet elke locatie heeft toegang tot de snelle netwerken speciaal geschikt voor zakelijk gebruik. Daarbij komt dat het zakelijk internet anders werkt dan wat we gewend zijn als consument. We stellen hogere eisen en willen garanties omdat een goede zakelijke internetverbinding bedrijfskritisch is.

Zakelijk internet, dat werkt anders dan thuis
Waar in de particuliere markt de fysieke netwerkverbinding en internetdiensten als één pakket worden aangeboden zijn deze voor de zakelijke markt veelal los beschikbaar. Daarmee kan voor iedere organisatie de meest optimale zakelijke internetverbinding samengesteld worden waarbij zowel de huidige behoeften als toekomstige ontwikkelingen en innovatie meegenomen kunnen worden. Hoe werkt dat concreet als je een nieuwe bedrijfslocatie op het oog hebt?

Checklist goed zakelijk internet (samengevat)
Wilt u meteen de complete checklist downloaden, klik dan hier.

Heeft u de knoop nog niet doorgehakt voor een nieuwe bedrijfslocatie? Neem dan even de tijd voor het beantwoord krijgen van de volgende vragen:
1. Is er op de nieuwe locatie, nu of in de toekomst, snel zakelijk internet voorhanden? En is dat glasvezel of DSL?
2. Is er voor het zakelijk internet dat op de locatie wordt aangeboden:

a. Een onafhankelijk aanbod. Kunt u zelf samenstellen op basis van beschikbaarheid en best-value-for-money criteria?
b. Inzicht in de internet performance
c. Garantie op snelle oplossing bij netwerkproblemen
d. Direct toegang tot een vast contactpersoon bij problemen?

3. Waar let u op bij de keuze van een zakelijke internetverbinding?

a. Constante capaciteit (snelheid) voor zowel voor download als upload?
Biedt de locatie een eigen of gedeelde verbinding?
b. Responsiviteit (reactietijd in ms) Wat is de ping van de beschikbare verbinding?
Hoe snel krijgt u reactie nadat u een verzoek heeft verzonden?
c. Gelijke upload- en downloadcapaciteit
Vaak wordt met hoge download snelheden geadverteerd maar een snelle upload is tegenwoordig, zeker bij bedrijven, steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan het delen van grote bestanden met thuiswerkers en de Teams of Zoom meetings.
d. Gegarandeerde snelheid (100%) Welke snelheidsgarantie wordt geboden?

Heeft u de knoop al doorgehakt en een nieuwe bedrijfslocatie gekozen, vraag dan zo snel mogelijk uw zakelijke internetverbinding aan. Het kan namelijk zomaar 18 tot 20 weken duren voordat bijvoorbeeld glasvezel op een nieuwe locatie is aangelegd. Een aanvraag start veelal met een site-survey op locatie. Na een site-survey wordt er gekeken waar de aansluiting in het pand moet komen en hoeveel er gegraven moet worden naar het punt waarop het pand kan worden aangesloten op het netwerk. Dit laatste is ook belangrijk voor de aanvraag van een graafvergunning wat soms wel 10 tot 12 weken kan duren bij de Gemeente, voordat we akkoord krijgen en verder mogen. Daarna wordt de aannemer ingepland en kan er pas gestart worden met inplanning en graafwerkzaamheden.. En in sommige gevallen zelfs een gestuurde boring ivm asfalt, sloten of (spoor)dijken. Blijkt er nog geen internet te zijn bij de verhuizing dan kunnen tijdelijke oplossingen ervoor zorgen dat er toch snel effectief gewerkt kan worden. (Lees verder de uitgebreide checklist)

Gaat u bedrijfsmatig verhuizen of overweegt u een andere bedrijfslocatie, laat u dan niet verrassen en zorg dat u zo vroeg mogelijk weet wat de mogelijkheden zijn van zakelijk internet zodat u op de nieuwe bedrijfslocatie optimaal digitaal toegankelijk en bereikbaar bent.

Downloaden de complete checklist zakelijk internet, klik dan hier.
Of neem direct telefonisch contact op en vraag gerust ons advies voor het beste zakelijke internet.

Bel of mail onze locatie-adviseur:
+31 85 90 20 410 of sales@a2b-internet.com.
Of kijk via onze postcodecheck wat wij u kunnen
bieden op uw (beoogde) locatie: www.a2b-internet.com/

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland