AMS-IX overweegt uitbreiding naar Verenigde Staten

AMS-IX overweegt uitbreiding naar Verenigde Staten

De Nederlandse internet-exchange AMS-IX overweegt een uitbreiding naar de Verenigde Staten om daar ook internet-exchanges op te zetten. Dat bevestigt de organisatie na een discussie op de mailinglijst van de AMS-IX.

“We hebben onze leden gevraagd wat ze ervan zouden vinden als we een Amerikaanse divisie zouden opzetten”, aldus woordvoerster Pauline Hartsuiker van de AMS-IX. Het doel van die divisie is om in de Verenigde Staten internet-exchanges op te zetten, zoals de AMS-IX in Nederland al heeft gedaan. “We willen daar graag een internet-exchange naar Europees model opzetten”, aldus Hartsuiker. In de VS zijn internet-exchanges volgens Hartsuiker duurder en commercieel, terwijl de AMS-IX non-profit is. Omdat sommige leden van de AMS-IX ook in de VS actief zijn, zouden die baat kunnen hebben bij de uitbreiding.

De organisatie moet van zijn leden toestemming krijgen om naar de VS uit te breiden; of de leden het plan steunen, is nog niet duidelijk. Een van hen, Erik Bais van A2B Internet, spreekt op de interne mailinglijst van de AMS-IX zijn zorgen over het plan uit. In de mail, die op Pastebin is geplaatst, schrijft Bais dat de AMS-IX met het Amerikaanse dochterbedrijf het risico loopt onder de Amerikaanse Patriot Act te vallen. Die wet regelt dat de Amerikaanse overheid toegang kan krijgen tot servers van bedrijven met activiteiten in de Verenigde Staten, ook als die bedrijven niet Amerikaans zijn en de servers niet in de VS zelf staan.

Volgens Hartsuiker van de AMS-IX is de organisatie zich bewust van de risico’s die aan het project kleven. “We hebben er ook een advocaat bij betrokken die weet hoe dit soort dingen in de VS gaan”, zegt zij.

Bron: Tweakers.net

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland