Artikel in het FD over de machtsstrijd achter internet

Over de kwaliteit van intenetverkeer en het belang van netneutraliteit is steeds meer te doen. Dat bleek bijvoorbeeld uit de problemen die ontstonden toen T-Mobile Nederlands internetverkeer niet meer via het grootste Nederlandse internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-ix) leidde, maar via het netwerk van moeder Deutsche Telekom. Het was een gevolg van de strijd tussen telecombedrijven en contentprovidors. Onze directeur Erik Bais legde in een blog bloot waar de internetproblemen van klanten van T-Mobile door ontstonden.

De gevolgen van die blog waren groot: media pikten het bericht op, de Autoriteit Consument en Markt werd wakker, net als vele Nederlandse internetters en T-Mobile draaide de re-routing weer terug.

Over de achterliggende krachten van deze internetstorm schreef het Financiële Dagblad een verdiepend artikel, met input van onder andere Erik Bais. Dat artikel lees je hier of download je hier.

De storm die ontstond is een mooie bevestiging van de visie van A2B Internet: betrouwbaar, onafhankelijk en snel internet is een grondrecht. En een basisvoorwaarde om als bedrijf je ambities waar te maken.

A2B Internet zorgt er dan ook voor dat klanten volledige keuzevrijheid hebben en onafhankelijk advies krijgen. Onze netwerken worden gebouwd met de beste netwerkonderdelen. Wij maken als Nederlandse onafhankelijke internetprovider businessclass internetverbindingen op locatie of in datacenters. Gemaakt voor gamers, gebruikt door bedrijven.

Kijk maar eens bij onze internetoplossingen of datacenteroplossingen.

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland