BENT U BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN IN UW REGIO?

Maak dan nu gebruik van onze postcode check en ontvang een maatwerk offerte voor uw kantoor of kantoren.

POSTCODE CHECK

Connectiviteit

Als Internet Provider biedt A2B Internet verschillende vormen van Internet connectiviteit voor kantoor- en woonomgevingen.

  • Glasvezel
  • DSL
  • Extended ethernet

Bent u op zoek naar hoogwaardige connectiviteit geleverd door een pure netwerkspecialist, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij ons eigen data netwerk met aansluitingen op de voornaamste datacenters zijn wij in staat om uw informatie snel en veilig af te leveren.

Bij A2B Internet klopt u niet aan voor een “voordelig Internet lijntje”. Liever praten wij over veiligheid, beschikbaarheid en service oplossingen. Daar vindt u onze meerwaarde. Heeft u vraagstukken over privacy, innovatie en Internet of Things dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Heeft uw bedrijf
advies op maat nodig?

> Advies aanvragen

Met ons brede portfolio aan diensten bieden wij diverse oplossingen om al uw kantoor – en datacenter locaties gezamenlijk of separaat te ontsluiten. Daar waar u vragen heeft over veiligheid, flexibiliteit of inzicht denken wij graag met u mee. Afhankelijk van uw IT-capaciteit, is het voor ons ook geen probleem om voor u een complete ,op maat gemaakte, oplossing te ontwerpen en te implementeren.

“Daar waar traditionele telecom operators of carriers
afhaken begint het voor ons interessant te worden.”

Erik Bais
Managing Director A2B Internet

Glasvezel van A2B Internet

Glasvezel

Een glasvezel aansluiting is interessant voor die mensen en bedrijven die veel gebruik maken van internet. Heeft u een groot kantoor waar meerdere mensen gelijktijdig internetten en bellen? Dan biedt glasvezel u de mogelijkheid om schaalbaar te werken.

We praten over snelheden van minimaal 100 Mbit/s om een idee te geven. De trend verandert en we zijn gewend om in plaats van traditioneel televisie kijken steeds meer achter een tablet of een laptop televisie te bekijken. Met andere woorden we vinden het vanzelfsprekend dat de aangeboden contentdiensten 24×7 beschikbaar zijn. Zo is ook ons hoogwaardig glasvezel netwerk hierop gebouwd om deze garantie te kunnen aanbieden.

DSL van A2B Internet

DSL

Omdat glasvezel nog niet overal beschikbaar is, is een DSL verbinding over het bestaande netwerk van een telecom aanbieder vaak een goedkoper alternatief voor glasvezel. De installatiekosten zijn meestal lager, maar de bandbreedte minder flexibel dan bij glasvezel. Zijn u of uw organisatie relatief rustige internet gebruikers, dan kunt u met DSL prima uit de voeten.

Met DSL kunt u desgewenst ook uw huidige telefoonlijn gebruiken om heel snel informatie over het internet te versturen en te ontvangen.

Er zijn verschillende soorten DSL varianten mogelijk, afhankelijk van uw aansluitadres. De letter A in ADSL staat voor Asymmetrisch: het ontvangen van bestanden gaat sneller dan het versturen. In de volksmond praten we over ‘download’ snelheid. Bij SDSL (Symmetrisch DSL) is de bandbreedte hetzelfde voor zowel het downloaden als uploaden van databestanden. Beide gaan even snel. Deze toepassing is enorm praktisch voor bedrijven die onder andere bedrijfskritische informatie over het internet versturen. In het Consumentensegment wordt veelal ADSL gebruikt.

Meer recente ontwikkelingen zoals DSL bonding en vectoring bieden nog meer mogelijkheden wanneer het gaat om snelheid en stabiliteit. A2B Internet levert als een van de eerste Nederlandse partijen vectored DSL. Met deze technologie kunt u snelheden halen tot zo’n 200 mbps downstream en 60 mbps upstream. Het verschil met deze lijnen en de reguliere consumenten lijnen is dat deze lijn dedicated voor uw gebruik is en dus niet gedeeld wordt met anderen binnen uw pand.

Het overgrote deel van de DSL aansluitingen in Nederland heeft een dubbele aansluting op het DSL netwerk en is daarom geschikt voor bonding. Bij vectoring wordt de ruis op de DSL verbinding gecompenseerd. Om dit succesvol te kunnen wordt continue informatie uitgewisseld tussen de de klant modem en de servers aan de zijde van de provider.

200 mbps niet genoeg? Vraag ons dan om een passende oplossing!

Ethernet van A2B Internet

Extended Ethernet

Heeft u veel bandbreedte nodig maar is glasvezel op uw locatie niet voorradig? Dan is een extended ethernetverbinding het overwegen waard.

Omdat een Extended Ethernetverbinding bestaat uit gestapelde DSL lijnen bent u in staat om grote hoeveelheden bandbreedte te gebruiken. Uw verbinding is opgebouwd uit meerdere DSL-aansluitingen.

Het is wel noodzakelijk dat er vrije koper paren op het ISRA punt beschikbaar zijn om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Klanten kunnen door de binnendienst van A2B Internet laten uitzoeken of hun locatie geschikt is voor Extended Ethernet.

Netwerkbeheer A2B Internet

Netwerkbeheer

Voor al die bedrijven die zich realiseren dat internet meer is dan zo maar een lijntje biedt A2B Internet verschillende ondersteunende diensten aan. Onder aanvullende diensten vallen:

  • BGP Beheer: BGP is het belangrijkste protocol voor bedrijven die verkeer willen routeren tussen verschillende leveranciers. Met BGP verkrijgt u meer overzicht en kunt u routes aanpassen zodat uw verkeer zo snel en zo veilig mogelijk wordt afgeleverd. U bent niet meer afhankelijk van derden.
  • IP beheer: Om uw kantoor server zichtbaar te krijgen heeft u ip adressen nodig. A2B Internet is gemachtigd om IP adressen uit te geven binnen ons netwerk. Heeft u grote hoeveelheden IP adressen nodig dan verwijzen wij u graag naar ons zuster bedrijf Prefix Broker.
  • Netwerk beheer: Op verzoek nemen wij uw complete netwerk in beheer. Op deze manier kunnen uw engineers zich richten op het draaiende houden van uw kantoor applicaties.

U doet er dus goed aan contact op te nemen met A2B Internet wanneer u waarde hecht aan duidelijkheid en veiligheid. A2B Internet is in staat een volledige end-to-end oplossing te bieden met passende SLA’s en u compleet te ontzorgen wanneer het gaat om connectiviteit binnen en buiten uw kantoor.

IPv4 en IPv6 implementatie

IPv4 en IPv6 implementatie

A2B Internet is bij uitstek de specialist op het gebied van IPv6 migratie. Als Network Provider ziet A2B Internet een toenemende urgentie voor bedrijven om hun netwerkapparatuur te controleren op geschiktheid voor IPv6.

De vraagstelling over IPv4 en IPv6 komt steeds vaker voor. Veel mensen en organisaties hebben gehoord van de problematiek rondom IPv4. Het grootste probleem m.b.t. IPv4 is het gebrek aan IP adressen. Naar verwachting zullen in de nabije toekomst geen publieke IPv4 adressen meer uitgedeeld kunnen worden. Daarnaast levert IPv4 ook andere problemen, zoals de beveiliging en de overhead van het protocol.

A2B Internet heeft de projectkennis, ervaring en oplossingen in huis om hierbij te ondersteunen. Afhankelijk van de bestaande netwerkinfrastructuur is het mogelijk dat dit wordt uitgevoerd zonder service interrupties. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over hoe u, uw netwerk “IPv6 Ready” kunt maken.

Managed LIR Service

Managed LIR Service

Sinds 2002 zijn de mensen bij A2B Internet al actief bezig in de RIPE community. Als actief community member, hebben we actief bijgedragen aan het schrijven van de volgende policies en procedures voor het RIPE NCC en de RIPE Community.

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2011-02

Removal of multihomed requirement for IPv6 PI

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2013-04
Resource Certification ( RPKI ) for non-RIPE NCC Members

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2014-02
Allow IPv4 PI transfer

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2014-12
Allow IPv6 transfers

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2014-13
Allow AS number transfers

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2015-04
Currently under discussion – General RIPE Resource Transfer Policies

Sinds het begin van A2B Internet hebben we voor klanten regelmatig nieuwe IP adressen en AS nummers geregistreerd op naam van de klant.

Door onze kennis van de RIPE policies en procedures, werd het al snel bekend dat wij dit niet alleen als dienst deden voor klanten op ons eigen netwerk, maar ook voor klanten die (nog) geen klant van ons waren op ons netwerk.

Door het intensieve samenwerken in de RIPE community en het daadwerkelijke bijdrage in de community, heeft het werk in de community een bijzondere plek in genomen binnen onze dagelijkse activiteiten en worden wij vaak door derden gevraagd om specifieke RIPE zaken nader toe te lichten. Dit is ook iets wat wij als community member graag doen en dat past ook helemaal binnen de filosofie van A2B Internet.

Advies voor uw bedrijf nodig?

> Advies aanvragen

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET A2B CONNECT NETWERK?