IP-diensten, IP-Transit en LIR management

Wij zijn uw partner in verschillende IP-diensten zoals IP-Transit en LIR Management

IP-diensten

A2B Internet kan u voorzien van alle noodzakelijke IP adressen voor het management van- of toegang tot uw firewalls in uw datacenters of op kantoor. Wij zijn een RIPE NCC Local Internet Registrar (LIR) lid. Dit betekent dat wij u van IP adressen kunnen voorzien voor onder andere hosting of connectiviteitsdiensten uit onze eigen install-base.

Aangezien het niet meer mogelijk is om grote hoeveelheden IP adressen via RIPE NCC of ARIN uit te geven zijn wij inmiddels een tweede bedrijf gestart genaamd Prefix Broker.

Prefix Broker kan u helpen om additionele IP nummers te krijgen. Het bedrijf is een geregistreerde leverancier en broker voor de ARIN, RIPE NCC en APNIC regio. Al deze RIR’s hebben momenteel geen IPv4 nummers meer. Het is de geaccrediteerde brokers toegestaan om IPv4 adressen te verhandelen van die bedrijven die deze nog over hebben of hiervan afstand willen doen. U kunt dus ook contact opnemen indien u meer IPv4 adressen nodig heeft. In goed overleg bepalen wij dan het proces.

IP-Transit

U bent al aanwezig op een datacenter maar wilt graag een tweede netwerkleverancier voor uw internet of een kwalitatief betere netwerkleverancier voor uw internetbehoefte? Dan bent u bij A2B Internet aan het juiste adres.

Ons netwerk is aangesloten op zorgvuldig uitgekozen Tier-1 providers en we hebben eigen Amsterdam Internet Exchange verbindingen waardoor we u kwalitatief het beste netwerk kunnen bieden met lage latency en snelle routes voor uw diensten naar het internet.

A2B Internet geeft u ook de mogelijkheid om via ons netwerk direct op een van de Tier-1 providers aan te sluiten, ook op locaties waar de Tier-1 providers wellicht niet zelf zitten. Hierdoor krijgt u de keuze van uw datacenterleverancier en meer vrijheid in de netwerkkeuze.

LIR Management

Sinds het begin van A2B Internet hebben we voor klanten regelmatig nieuwe IP adressen en AS nummers geregistreerd op naam van de klant.

Door onze kennis van de RIPE policies en procedures, werd het al snel bekend dat wij dit niet alleen als dienst deden voor klanten op ons eigen netwerk, maar ook voor klanten die (nog) geen klant van ons waren op ons netwerk.

Door het intensieve samenwerken in de RIPE community en het daadwerkelijke bijdrage in de community, heeft het werk in de community een bijzondere plek in genomen binnen onze dagelijkse activiteiten en worden wij vaak door derden gevraagd om specifieke RIPE zaken nader toe te lichten. Dit is ook iets wat wij als community member graag doen en dat past ook helemaal binnen de filosofie van A2B Internet.

RIPE community

Sinds 2002 zijn de mensen bij A2B Internet al actief bezig in de RIPE community. Als actief community member, hebben we actief bijgedragen aan het schrijven van de volgende policies en procedures voor het RIPE NCC en de RIPE Community.

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2011-02
Removal of multihomed requirement for IPv6 PI

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2013-04
Resource Certification ( RPKI ) for non-RIPE NCC Members

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2014-02
Allow IPv4 PI transfer

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2014-12
Allow IPv6 transfers

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2014-13
Allow AS number transfers

https://www.ripe.net/participate/policies/proposals/2015-04
Currently under discussion – General RIPE Resource Transfer Policies

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief