Virtuele ISP dankzij het ISP in a box concept

Een eenvoudige en flexibel inzetbare oplossing voor een volledig geïnstalleerd en beheerd netwerk

Virtuele ISP: ISP in a Box

Een goed werkend netwerk moet vakkundig worden geïnstalleerd en beheerd. Bovendien neemt de vraag naar omgevingen waarbij systemen aan meerdere netwerken worden aangesloten (multihoming) toe. Dit om diensten als Microsoft Azure af te nemen, de redundantie te verhogen of om een internet exchange aan te sluiten. Daarvoor is kennis van de hardware nodig, evenals een goed inzicht in hoe carriernetwerken en Border Gateway Protocol (BGP)-omgevingen zijn ingericht. Dat vergt dikwijls grote investeringen in techniek en personeel. Niet alle organisaties hebben hier de capaciteit voor. Bovendien wil de klant snel beschikken over zijn netwerk. Maar het aanleggen of aanpassen van een fysiek netwerk duurt al snel enkele maanden. Een virtual ISP is hiervoor een goede oplossing.

Met de dienst ISP in a Box biedt A2B Internet een eenvoudig en flexibel inzetbare oplossing voor een volledig geïnstalleerd en beheerd netwerk. A2B Internet heeft ISP in a Box (Virtual ISP) ontwikkeld voor  middelgrote klanten die behoefte hebben aan een volledig beheerd BGP-setup. Dit kunnen gespecialiseerde organisaties zijn die niet de behoefte hebben speciaal kennis en kunde voor BGP zelf in huis te halen. Denk aan hosters, gezondheidszorg, cloud, gemeenten en software-leveranciers. Met ISP in a Box nemen zij de technische kennis als een dienst af.

ISP in a Box werkt als Virtual ISP waarbij ISP-diensten van specialisten als één pakket worden doorgezet met de diensten van A2B. Dit met een gebruikersvriendelijke interface, waardoor de klant zelf eenvoudig en snel netwerkaanpassingen kan doorvoeren.

Virtuele ISP

De vMX router is een softwarematige oplossing van Juniper die alle kenmerken van de fysieke MX Series routers heeft. Net als deze routers gebruikt de vMX als besturingssysteem Junos en biedt het een volledige Juniper omgeving. De klant heeft daarmee de beschikking over alle features, beheermogelijkheden en filteropties van de MX router. De vMX stoelt op 20 jaar software-ontwikkeling door Juniper, waardoor de klant ook voor deze virtuele router kan vertrouwen op de uitmuntende stabiliteit van Juniper producten.

Eigen software

Aan deze virtuele netwerkomgeving voegt A2B Internet eigen software toe. Middels een webinterface maakt de klant bijvoorbeeld een nieuw VLAN aan, configureert hij een filter, zet BGP peering op of sluit hij diensten als AWS aan. De software van A2B Internet genereert de juiste netwerkconfiguratie en handelt de provisioning van het netwerk verder af.

A2B Internet levert ISP as a Service als bundel, die zowel hardware, besturingssysteem, applicatiesoftware als de implementatie omvat. Indien gewenst beheert A2B Internet het netwerk. De klant behoudt het eigendom, zodat hij op ieder moment het beheer kan overnemen.

De voordelen van virtuele ISP

De klant krijgt een stuk onafhankelijkheid. Het netwerk is namelijk zijn eigendom, waardoor hij het voordeel van inkoop heeft. De klant is niet gebonden aan een bepaalde partij en kan dus makkelijk van provider wisselen. Daardoor verkeert de klant in de positie om betere afspraken over prijs en service te maken.

Omdat de klant baas is over zijn eigen netwerk en niet alles met één enkele provider hoeft te regelen, heeft hij meer flexibiliteit. Nieuwe partijen aansluiten, lijnen van andere aanbieders inkopen of de routering regelen bepaalt hij zelf. Daardoor kan de klant makkelijk de onderneming laten groeien, nieuwe diensten aanbieden of de kwaliteit verhogen.

Probleemloos omschakelen

Door de automatisering kan de klant eenvoudig schalen. Als door groei dedicated hardware een betere optie wordt dan de virtuele vMX router, kan de klant probleemloos omschakelen. Hij hoeft alleen hardware van Juniper aan te schaffen en de configuratie over te zetten. Door de compatibiliteit van de vMX met de fysieke router zijn geen aanpassingen in de software nodig.

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief