Equinix

Sluit je aan op ons netwerk

Equinix

Equinix levert wereldwijd diensten op het gebied van interconnectie en connectiviteit, datacenters en colocatie. Dat doet ze in 150 datacenters in 41 markten op 5 continenten. In Nederland heeft Equinix kantoren in Amsterdam en Enschede. Haar datacenters bevinden zich in Zwolle, Enschede en Amsterdam. Vanuit Amsterdam is het datacenter in staat om 80 procent van Europa binnen 50 milliseconden te bereiken.

Op het gebied van interconnectie en connectiviteit heeft Equinix onder meer in het portfolio diensten voor internet exchange, metro connect en cross connect. Met de internet exchange diensten hebben klanten op 19 locaties wereldwijd toegang tot meer dan 1000 peering netwerken. Enkele bekende internet exchanges zijn AMS-IX en NL-ix in Amsterdam en LINX in Londen.

Voor de cross connect service heeft Equinix zogeheten IBX datacenters. In een dergelijk datacenter zijn servers door een dicht netwerk met elkaar verbonden. Dat reduceert latency aanzienlijk en verhoogt doorvoersnelheden enorm.

De metro connect diensten verbinden meerdere van dergelijk IBX datacenters in grootstedelijke gebieden met elkaar. Klanten hebben hierdoor directe toegang tot aanbieders van clouddiensten, content leveranciers en tal van andere bedrijven, waaronder bijvoorbeeld ook financiële diensten.

Recentelijk heeft Equinix aan dit dienstenpakket de zogeheten Cloud Exchange toegevoegd. Hiermee worden dienstverleners voor cloud omgevingen en eindgebruikers wereldwijd met elkaar gekoppeld. Bedrijven kunnen verbinding leggen met de voor hen relevante cloudleveranciers. De Cloud Exchange maakt op eenvoudige en efficiënte wijze een veilige, hybride cloudoplossing mogelijk waarmee bedrijven de voordelen van clouddienstverlening ten volle kunnen benutten. Voor deze dienst werkt Equinix samen met belangrijke cloudspelers zoals Microsoft Azure, AWS en Google Cloud Platform.

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief