Glasvezel voor mijn bedrijf: waarom zou ik?

Door de verglazing van Nederland wordt de toegang tot glasvezel voor bedrijven steeds gebruikelijker. Maar heb je het ook echt nodig? Internet en connectiviteit over koper of kabel is vaak al snel genoeg. Waarom zou je dan toch glasvezel laten aanleggen?

Vergelijk deze keuze eens met je internetgebruik thuis. Elke hapering tijdens het gebruik is ontzettend vervelend. Het spelen van online games of het kijken van een film wordt bijna onmogelijk als de verbinding steeds hapert. Vertaal dat nu eens door naar het bedrijfsleven. Dan gaat het niet meer om irritatie, maar om verloren inkomsten.

Internet doet het altijd … toch?

Internet, met hoge bandbreedte, minimale latency en zonder packet loss, is een verborgen noodzaak: je ziet het als een vaste waarde – internet is er gewoon – tot het echt misgaat. Op het eerste gezicht lijkt het strategische belang van internet mee te vallen. En: het internet doet het toch altijd?

De gevolgen van een verbinding die niet de snelheid en kwaliteit levert die jouw organisatie nodig heeft, zijn groter dan je denkt. En dat wordt in de nabije toekomst alleen maar meer. Nieuwe technologieën en veranderende werkmethodes maken jouw internetverbinding belangrijker dan ooit tevoren.

Waarom kiezen voor glasvezel?

We hebben het al gezegd, de verglazing van Nederland gaat snel. Meer en meer bedrijventerreinen, maar ook woonwijken worden voorzien van glas. En met deze verglazing, heeft KPN al aangegeven dat het geleidelijk gaat stoppen met leveren van internet over koper (DSL). Glasvezel ligt dus in veel gevallen al gewoon voor je deur. Maar er zijn meer ontwikkelingen om aan glasvezel te denken:

– De Cloud

Steeds meer bedrijven maken gebruik van clouddiensten, zoals Office365, Salesforce en SAP, of eigen applicaties op een Platform-as-a-Service of Infrastructure-as-a-Service. Wanneer veel medewerkers actief zijn via je internetverbinding, ga je de capaciteitslimieten van bijvoorbeeld een DSL-lijn merken. In tegenstelling tot DSL kun je met glasvezel snelheden tot wel 10 Gbps bereiken, wat uitstekend geschikt is voor intensieve cloud workloads.

– Hybride werken

Door het toenemende thuis- en flexwerken moeten medewerkers vaker op afstand toegang krijgen tot bedrijfssystemen en videobellen. Traditionele zakelijke verbindingen zijn hier vaak niet op berekend. Het laatste wat je wilt is dat je in die beslissende online call onverstaanbaar bent en je presentatie onleesbaar is. Glasvezel biedt voldoende capaciteit voor zowel inkomend als uitgaand verkeer.

– Real-time, data intensieve applicaties

Voor steeds meer applicaties geldt dat een internetverbinding met hoge capaciteit en betrouwbaarheid een must is. We zien bijvoorbeeld dat machine learning en kunstmatige intelligentie aan een sterke opmars bezig zijn. Ook als je hier niet direct mee aan het ontwikkelen bent: je gaat de toepassingen ervan zeker gebruiken in verschillende applicaties.

En dan zijn er toepassingen als slimme gebouwen en AI-gedreven beveiliging. Glasvezel kan de benodigde capaciteit en betrouwbaarheid bieden om al deze applicaties optimaal te laten functioneren.

Een snelle internetverbinding draagt dus bij aan hogere productiviteit en langzame of onbetrouwbare verbindingen leiden tot frustratie bij je medewerkers en tot inefficiëntie. En misschien denk je wel: mijn huidige internetverbinding lijkt gewoon nog de juiste performance te bieden. Dus waarom zou je dan overstappen op glasvezel? Daar waar het upgraden van je IT-systemen vaak relatief eenvoudig is, kan het overschakelen van DSL naar glasvezel een langdurig en complex proces zijn.

Laat je adviseren door een specialist

Bij de keuze voor glasvezel is het dus belangrijk om goed advies in te winnen, aangezien verkeerde keuzes tijd en geld kunnen kosten. Zoek een onafhankelijke specialist die rekening houdt met jouw specifieke behoeften en verkeersstromen. A2B Internet is zo’n specialist.

Je kan bij verschillende internetbedrijven glasvezel aanvragen, omdat ze dat ook zelf aanleggen en leveren. Zij leveren echter internetverbindingen op aanvraag, zonder zich te verdiepen in wat je echt nodig hebt. En dan moet je net weten wat je moet vragen.

A2B Internet denkt juist met je mee. We bekijken de situatie en adviseren wat je nodig hebt, en met welke aanbieder wij dat het beste voor je kunnen doen. Bovendien bieden de glasvezeloplossingen van A2B Internet de schaalbaarheid en capaciteit waarmee ieder bedrijf zijn ambities kan waarmaken.

Bij A2B Internet gaan we graag het gesprek aan over het nut en noodzaak van een glasvezelaansluiting voor jouw organisatie. Neem contact op met ons voor meer informatie over de mogelijkheden.

 

 

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland