Het team

Passie voor IT en internetvrijheid

 ‘Bij ons werken geen chagrijnen’. Dat is misschien wel de beste omschrijving van ons hechte team. Klanten merken dat in de directe manier waarop wij communiceren. Het contact is menselijk, het product automatisering.

Passie voor IT

De passie voor IT stroomt bij ons door het bloed. De meeste A2B collega’s zijn daarmee geboren. Zij werkten al eerder bij IT-bedrijven, vaak een van onze partners of leveranciers. De anderen zijn er mee aangestoken, sinds ze werken voor A2B.

Als die passie eenmaal door je aderen stroomt, dan zet je dat niet uit om 17.00 uur. Veel collega’s zijn ook na werktijd nog aan het pionieren met IT. Daardoor zijn ze goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en wat er in de markt te koop is. Technisch gezien, lopen we zo’n 18 maanden vooruit op onze klanten.

Ondernemen als topsport

Alle A2B medewerkers zetten zich intensief in voor het leveren van de beste service. Dat vereist uithoudingsvermogen en een goede conditie. Daarom gaan we een keer per week gezamenlijk sporten na werktijd. Zo blijven we in vorm.

Tegelijkertijd wisselen we kennis en ervaringen uit, maar vooral verhalen, zodat we geïnteresseerd blijven in de mensen met wie we elke dag samenwerken.

 

Internetvrijheid

Wij vinden het belangrijk dat internet een neutraal en vrij medium is en blijft. Daarom ondersteunen we actief Bits of Freedom, een belangenorganisatie die opkomt voor internetvrijheid in Nederland. Zij bewaken twee grondrechten online: communicatievrijheid en privacy. Als bedrijfsdonateur ondersteunt A2B Internet het recht om ook online een individuele vrijheid, rechtvaardige samenleving en een gezond werkende democratie te verkrijgen en behouden.

 

“Werken bij A2B Internet geeft je zoveel voldoening, omdat het geweldig is om te zien dat digital first ondernemingen ons eigen netwerk gebruiken voor hun kritieke bedrijfssystemen en om hun digitale ambities te verwezenlijken.”

Oprichter Erik Bais – In Memoriam

2010 was een spannend jaar in de IT wereld. Vanwege de crisis gingen verschillende bedrijven ten onder. Toch richtte Erik Bais juist in dat jaar A2B Internet op, omdat hij geloofde in onafhankelijk netwerkadvies voor zakelijk internet. Deze behoefte voelde hij zelf in de projecten die hij als netwerkconsultant en CTO leidde. Gebaseerd op zijn kennis en ervaring besloot hij daarom een eigen netwerk op te zetten, waarbij klanten niet afhankelijk zijn van één leverancier maar kunnen kiezen voor de beste oplossing op hun locatie. Juist dit 100% eigen A2B netwerk maakt het mogelijk om klanten oplossingen te bieden, waar traditionele leveranciers afhaken.

Expertise

Naast oprichter van A2B Internet was Erik algemeen directeur van het enige Nederlandse IPv4 handelshuis: Prefix Broker. Voor Erik ging werk over in hobby en andersom. Naast dit werk was hij namelijk ook actief betrokken bij digitale privacy organisaties, de Europese Data Retentiewetgeving en de discussie omtrent aftapwetgeving. Regelmatig schreef hij hierover voor de Volkskrant en het NRC.

Erik was geliefd om zijn energieke en opgewekte persoonlijkheid, enorme kennis van én passie voor zijn vakgebied, zijn initiatieven, inzet en vastberadenheid ten gunste van de sector, zijn maatschappelijke betrokkenheid, en immer grote mate van behulpzaamheid. Erik overleed op 28 mei 2024, geheel onverwacht, op 51-jarige leeftijd.

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief