Het team

Passie voor IT en internetvrijheid

 ‘Bij ons werken geen chagrijnen’, zegt oprichter Erik Bais. Dat is misschien wel de beste omschrijving van ons hechte team. Klanten merken dat in de directe manier waarop wij communiceren.
Het contact is menselijk, het product automatisering.

Passie voor IT

De passie voor IT stroomt bij ons door het bloed. De meeste A2B collega’s zijn daarmee geboren. Zij werkten al eerder bij IT-bedrijven, vaak een van onze partners of leveranciers. De anderen zijn er mee aangestoken, sinds ze werken voor A2B.

Als die passie eenmaal door je aderen stroomt, dan zet je dat niet uit om 17.00 uur. Veel collega’s zijn ook na werktijd nog aan het pionieren met IT. Daardoor zijn ze goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en wat er in de markt te koop is. Technisch gezien, lopen we zo’n 18 maanden vooruit op onze klanten.

Ondernemen als topsport

Alle A2B medewerkers zetten zich intensief in voor het leveren van de beste service. Dat vereist uithoudingsvermogen en een goede conditie. Daarom gaan we een keer per week gezamenlijk sporten na werktijd. Zo blijven we in vorm.

Tegelijkertijd wisselen we kennis en ervaringen uit, maar vooral verhalen, zodat we geïnteresseerd blijven in de mensen met wie we elke dag samenwerken.

 

Internetvrijheid

Wij vinden het belangrijk dat internet een neutraal en vrij medium is en blijft. Daarom ondersteunen we actief Bits of Freedom, een belangenorganisatie die opkomt voor internetvrijheid in Nederland. Zij bewaken twee grondrechten online: communicatievrijheid en privacy. Als bedrijfsdonateur ondersteunt A2B Internet het recht om ook online een individuele vrijheid, rechtvaardige samenleving en een gezond werkende democratie te verkrijgen en behouden.

 

“Werken bij A2B Internet geeft je zoveel voldoening, omdat het geweldig is om te zien dat digital first ondernemingen ons eigen netwerk gebruiken voor hun kritieke bedrijfssystemen en om hun digitale ambities te verwezenlijken.”

Oprichter Erik Bais

2010 was een spannend jaar in de IT wereld. Vanwege de crisis gingen verschillende bedrijven ten onder. Toch richtte Erik Bais juist in dat jaar A2B internet op, omdat hij geloofde in onafhankelijk netwerkadvies voor zakelijk internet. Deze behoefte voelde hij zelf in de projecten die hij als netwerkconsultant en CTO leidde. Gebaseerd op zijn kennis en ervaring besloot hij daarom een eigen netwerk op te zetten, waarbij klanten niet afhankelijk zijn van 1 leverancier maar kunnen kiezen voor de beste oplossing op hun locatie. Juist dit 100% eigen A2B netwerk maakt het mogelijk om klanten oplossingen te bieden, waar traditionele leveranciers afhaken.

Expertise

Naast eigenaar van A2B Internet is Erik algemeen directeur van het enige Nederlandse IPv4 handelshuis ‘Prefix Broker’. Voor Erik gaat werk over in hobby en andersom. Naast dit werk is hij namelijk ook actief betrokken bij digitale privacy organisaties, de Europese Data Retentiewetgeving en de discussie omtrent aftapwetgeving. Regelmatig schrijft hij hierover voor de Volkskrant en het NRC.

Altijd in voor een goede discussie over IT

Nieuwsgierig geworden naar Erik? Je kunt meer over hem lezen op zijn Linkedin profiel. Hij staat bovendien altijd open voor goede discussies over nieuwe technologieën, RIPE-policy en data privacy, maar vooral voor interessante IT-netwerk en security uitdagingen. Twijfel dus niet om contact met hem op te nemen als je eens wilt sparren over jouw IT-netwerk.

Alex van Gemert

Alex van Gemert

Klaar voor een goed gesprek over connectiviteit

Je kunt meer over Alex lezen op zijn Linkedin profiel. Stuur gerust een verzoek om te connecten, want voor een goed gesprek over connectiviteit of slimme oplossingen bedenken kun je Alex altijd aanspreken.

Alex van Gemert is een IT-professional die met enthousiasme en behulpzaamheid voor A2B Internet werkt. Hij stelt zichzelf ten doel om de partners zo goed mogelijk van dienst te zijn en er het liefst langetermijnrelaties mee aan te gaan. Hij is ervan overtuigd dat een tevreden klant de beste ambassadeur is en doet daarom zijn uiterste best om deze tevreden te stellen. Hij zegt er zelf over: “Bij A2B Internet is geen dag hetzelfde! Iedere dag blijf ik leren, met collega’s, partners en leveranciers oplossingen bedenken voor eindklanten, dat maakt het divers. Met elkaar zorgen dat de eindklant een goede en passende oplossing heeft voor zijn organisatie.”

Persoonlijke aanpak

Alex heeft een bijzonder talent voor het luisteren naar de partner en het omzetten van diens wensen in duidelijke, haalbare doelen. Bij Alex ben je dus in goede handen en kun je rekenen op een professionele en persoonlijke aanpak. Naast zijn werk voor A2B vindt hij het heerlijk om op reis te gaan. Als daar af en toe een motorrit aan toegevoegd kan worden, hoor je Alex niet klagen. Ook dichterbij huis vermaakt hij zich wel, met het bereiden van een lekkere maaltijd of heerlijk onderuitgezakt in een bioscoopstoel.

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief