Interview Erik Bais anti DDoS Naughty Port

Vlog: Erik Bais over de anti-DDOS aanpak op de AMS-IX.

Erik Bais over Anti-DDOS Naughty Port aanpak in vlog met Amsterdam Internet Exchange. 

Naar aanleiding van de blog postover hoe we bij A2B Internet denken over selective BGP peering op een internet exchange en hoe dit kan helpen bij de aanpak bij de overlast van een DDOS, hebben we hier ook een mooie interview met video over gemaakt.

Waar komt het verkeer van een DDOS nu vandaan en wat kunnen ISP’s hier zelf tegen doen ? .. Tijd voor een rapportcijfer per ISP … The Naughty Rating.

De Naughty Port aanpak:

Het Naughty Port project is een rating systeem waarbij we ieder netwerk op het internet en dus ook op de Internet Exchanges een rapportcijfer geven.

Als je een slecht rapportcijfer hebt, dan moet je als ISP je huiswerk opnieuw doen en als je een goed rapport cijfer hebt, dan kunnen we een peering sessie opzetten over de internet exchange.

Dat rapport cijfers of Naughty Rating, bepalen we aan de hand van de hoeveelheid incorrect geconfigureerde servers in het netwerk van een ISP.

Hoe meer open NTP of open DNS servers, of Memcached or chargen server, hoe slechter je Naughty Rating.

Wij gebruiken hiervoor de informatie van Shadowserver.org en informatie van de RIPE NCC en wij maken aan de hand van een aantal kenmerken een zogenaamd rating systeem.  Net als bij een bank of financiele instelling, waarbij men personen hun kredietwaardigheid kan bepalen, kan je dit ook doen voor ISP’s.. en hun Naughtiness bepalen. Hoe goed doet een ISP qua veiligheid op het internet en hoe erg draagt een ISP bij aan het schoonhouden van hun eigen netwerk of zullen ze tot overlast zijn tot hun buren.

Hoe slechter het rapportcijfer, des te groter de kans is dat je een DDOS van een bep. ISP / netwerk kan verwachten.. of dat je dataverkeer gaat krijgen via dat netwerk tijdens een DDOS.

Wil je meer weten hoe we dit doen of heb je vragen over ons Naughty Port aanpak, neem dan gerust even contact met ons op via sales@a2b-internet.com

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland