Nedzone

Sluit je aan op ons netwerk

Nedzone

Nedzone is een ISO gecertificeerd, no-nonsense, carrier- en partnerneutraal datacenter te Steenbergen in Noord-Brabant. Het is een regionaal datacenter en richt zich op het aanbieden van colocatie, het verkopen van bandbreedte en het verhuren van transportcapaciteit naar andere datacentra en kantoren.

Nedzone startte in 1999, aanvankelijk als webhostingprovider. Doelstelling daarbij was om een hoge kwaliteit van dienstverlening te realiseren tegen een aantrekkelijk tarief. In deze periode werd samengewerkt met datacenters uit Amsterdam. De toenemende vraag naar het regionaal aanbieden van betrouwbare datadiensten, gekoppeld aan de servicegerichte aanpak van Nedzone, leidde in 2006 tot de oprichting van het eigen Nedzone datacenter.

Colocatie is al mogelijk vanaf één enkele server. Verder loopt het portfolio van delen van een kabinet tot en met een private cage. Bovendien kan de kooi volledig naar wens van de klant worden ingericht, zoals met camerabeveiliging.

Nedzone is carrier neutraal. Dat houdt in dat de klant zelf bepaalt wie zijn netwerkleverancier is. Zij heeft een ruim aanbod aan carriers waaronder Eurofiber, NL-ix en R_ix. Ook A2B Internet is als carrier aanwezig in Steenbergen. Tevens biedt Nedzone een alles-in-1 oplossing waarbij zij zelf als netwerkleverancier voor de klant fungeert.

Nedzone heeft een eigen transportnetwerk met routers in Steenbergen, Rotterdam en Amsterdam. Ze beschikt over aansluitingen van AMS-IX en NL-ix en koopt transit in via KPN en Cogent. Het netwerk van Nedzone is geschikt voor Multiprotocol Label Switching (MPLS). Hiermee is het mogelijk om transparante verbindingen te realiseren naar andere datacentra. Deze verbindingen zijn volledige veilig en staan los van het IP-netwerk van Nedzone.

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief