Nikhef

Sluit je aan op ons netwerk

Nikhef

Het nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef is een open organisatie met een internationale focus en een sterk technische inslag. Hier werken circa 150 fysici en 75 ingenieurs en technici. Nikhef is vooral bekend door de Nederlandse deelname in internationale experimenten in de deeltjesfysica, zoals bij de Large Hadron Collider van het CERN in Genève, en de astrofysica, zoals onderzoek naar kosmische straling en gravitatiegolven.

Wetenschappers en technici van Nikhef zijn al vanaf de start betrokken bij ontwikkelingen van het internet. Drijfveer hiervoor was de behoefte om gedistribueerde informatie en databestanden op een eenvoudige en snelle wijze toegankelijk te maken. De eerste website van Nikhef bestond al in 1992 en behoorde met de websites van CERN en SLAC toentertijd tot de enige drie in de hele wereld.

Vanuit deze behoefte is Nikhef housing ontstaan, een datacenter met focus op connectiviteit. Nikhef housing is één van de grootste internetknooppunten van Europa en biedt onderdak aan meer dan 140 partijen waaronder de grootste internet exchange AMS-IX, maar ook andere exchanges zoals NL-ix en NDIX, telecom-operators, carriers en internet service providers. Enkele essentiële internetdiensten bevinden zich eveneens in het datacenter van Nikhef, zoals een F-root server van ISC en verscheidene country code TLD name servers.

Het diensten van het datacenter van Nikhef zijn ook beschikbaar voor andere externe klanten. Zij kunnen hier gebruik maken van de colocatiediensten van Nikhef en rack space huren.

Nikhef housing is een door AMS-IX gecertificeerd modern, bedrijfszeker, energiezuinig en milieuvriendelijk datacenter. Voorbeelden hiervan zijn het hergebruik van de restwarmte voor verwarming van studentenwoningen op het Science Park Amsterdam en gebruik van 100% groene stroom.

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief