Onderbelicht: zakelijke internetverbinding voor medewerker thuis is aftrekbaar

Thuiswerken is dit jaar voor de meeste bedrijven in een stroomversnelling gekomen. Niemand verwacht dat het nog helemaal ‘terug naar het oude’ zal gaan, ook niet als er Corona-vaccins voorhanden zijn. Met het thuis-kantoor als norm, hebben sommige medewerkers hun bureaustoel opgehaald, voor anderen is of wordt geïnvesteerd in nieuwe stoelen, bureaus en computerschermen voor thuis. Maar dat is niet genoeg om goed te kunnen werken.

De volgende stap voor professioneel thuiswerken is een betere internetverbinding, zodat Zoom of Microsoft Teams video calls niet meer haperen. Zakelijk internet thuis dus. En het goede nieuws: dat is aftrekbaar! En dus aantrekkelijk voor werkgevers. Zo bleek uit onderzoek van Jan Molenaar van Waterland Accountants en Erik Bais van A2B Internet.

In het handboek Loonheffingen van de Belastingdienst (pdf) staat op pagina’s 245 en 252, tussen de zaken die je zonder additionele loonheffing mag vergoeden, ook een vergoeding voor het zakelijk gebruik van het privé-internetabonnement. Bij een privé 3-in-een abonnement moet je bijvoorbeeld uitsplitsen welk bedrag puur voor internet geldt. Dat vraagt echter om handmatige declaraties en dus administratieve lasten: voor de medewerker, de teamleider, de administratie en de boekhouder.

Veel handiger is het om als werkgever een separate zakelijke internetverbinding te faciliteren voor thuiswerk, net zoals een laptop of computer voor thuiswerk. Het beheer is makkelijk, alle verbindingen worden centraal gefactureerd en bij eventuele storingen is er zakelijke service, die veel beter is dan bij consumentendiensten. Ook kan je als werkgever op de zakelijke lijn URL filtering toepassen of een back-upverplichting voor de data instellen. En: de zakelijke verbinding is afgescheiden van het privégebruik in huis, dus zakelijke sessies worden niet gehinderd door ‘streamende’ of ‘binge-watchende’ gezinsleden. Kortom: met zakelijk internet voor thuis is professioneel thuiswerken pas echt compleet.

Het inregelen van zakelijke internetverbindingen thuis is niet moeilijk. De installatie van de verbindingen kan, net als de aanschaf van routers, gewoon ingekocht worden. Bijvoorbeeld bij A2B Internet. Daarbij wordt gekeken naar de beste oplossing. Glasvezel of DSL, maar ook een desktop telefoon die is aangesloten is op de telefooncentrale van de werkgever, behoren tot de mogelijkheden.

Interesse in zakelijk internet thuis voor uw medewerkers?

A2B Internet regelt het niet alleen, maar geeft ook op maat advies. Zodat zowel werkgever als werknemers precies krijgen wat nodig is. Neem dus contact op en plan een adviesgesprek in met Alex van Gemert.

Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur

Gerelateerde berichten

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2 | 1444 GN | Purmerend | Nederland