A2B Internet Over ons

Over ons – Wie we zijn en wat we doen

A2B Internet is een Internet Service Provider gespecialiseerd in het leveren van Internetverbindingen, netwerkbeheer, netwerkdesign en verschillende datacenter diensten in de door ons ontsloten datacenters. Wij verplaatsen data van A naar B en daar zijn wij goed in.

POSTCODE CHECK

A2B Internet beheert haar eigen netwerk

Vanaf onze netwerk locaties leveren wij onze diensten aan Internet Service Providers, Web, Cloud en Hosting bedrijven, grotere niet Internet gerelateerde ondernemingen en overheden.

Vanuit onze sterke overtuiging dat een uitstekend netwerk alleen kan worden gebouwd met netwerkonderdelen van een uitstekende kwaliteit hebben wij de strategische keuze gemaakt om voor ons eigen netwerk en dat van onze klanten uitsluitend gebruik te maken van A-kwaliteit producten die zich hebben bewezen in de markt.

A2B Internet beheert haar eigen netwerk en is hierdoor in staat om verder te gaan en flexibeler te opereren dan andere netwerk partijen. Hierdoor zijn wij uitstekend in staat om u te voorzien in al uw behoeftes op het gebied van connectiviteit, of dit nu een verbinding is tussen verschillende kantoren of datacenters, een verbinding richting een lokaal datacenter of een aansluiting op het Internet.

Naast ons uitgebreide standaard portfolio aan netwerkdiensten leveren wij ook maatwerk oplossingen die wij volledig aanpassen aan uw behoeften.
Vragen?
Vragen? Neem gerust contact op!

Erik Bais – Oprichter/Eigenaar, A2B Internet & Prefix Broker

Erik Bais heeft jarenlange ervaring en affiniteit met ISP en netwerkconsultancy. In 2010 startte hij A2B Internet, een ISP met een 100% eigen netwerk. Over dit netwerk levert het bedrijf, naast verschillende vormen van internet connectiviteit (inclusief BGP) voor kantoor- en datacentergebruik, de beste en meest relevante oplossingen op het gebied van veilig internet. Daar waar de traditionele leveranciers afhaken wordt het voor A2B Internet interessant. Naast eigenaar van A2B Internet is Erik algemeen directeur van het enige Nederlandse IPv4 handelshuis ‘Prefix Broker’.

Na werkzaam te zijn geweest voor verschillende internationale bedrijven als Tenneco Automotive en Accenture betrad Erik Bais in 2000 de Nederlandse ISP-markt. Initieel begeleidde hij daar als consultant en/of CTO verschillende ISP’s in verandertrajecten op operationeel en commercieel vlak. Toen Erik in 2005 werd gevraagd om meer internationale consultancy trajecten te voeren; nam hij de verantwoordelijkheid op zich om verschillende nationale en internationale ISP’te helpen, specifiek met hun Microsoft hosting propositie. Dankzij deze trajecten deed hij veel werkervaring op in Afrika, Europa en het Midden Oosten.

Erik kan op een toegankelijke manier debatteren en discussiëren over nieuwe technologieën, IT-netwerken- en security, RIPE-policy en dataprivacy. Hij is actief betrokken bij digitale privacy organisaties, de Europese Data Retentiewetgeving en de discussie omtrent aftapwetgeving. Erik levert regelmatig bijdrages aan de Volkskrant en het NRC.

erik_bais_eigenaar_a2b-internet_prefix_broker