PARTNERS

RIPE NCC

A2B Internet is sinds 2002 actief in de RIPE community. Naast de uitgifte van IP-adressen en AS-nummers beheert het NCC ook een database waarin alle registraties van IP-adressen zijn opgeslagen. Het is de bedoeling dat alle deelnemers de toewijzing en verdeling van hun adresruimte vastleggen in deze database. Ook informatie over routeringen, peering afspraken en dergelijke kunnen vastgelegd worden en zijn door iedereen te raadplegen.

Om als internetprovider eigen IP-adressen en een Autonomous System– of AS-nummer te krijgen, moet de provider lid worden van RIPE-NCC en wordt hij een zogenaamde LIR (Local Internet Registry).

Als actief community member heeft A2B geholpen en bijgedragen aan het schrijven van de volgende policies en procedures voor het RIPE NCC en de RIPE Community.

De kennis van RIPE policies en procedures zorgde voor meer en meer consultancy en netwerkbeheer vragen richting A2B Internet.

RIPE NCC

AMS-IX

Het internet en de eindeloze toepassingen zijn tegenwoordig bijna een onderdeel van ons bewustzijn. Velen van ons voelen de noodzaak om 24 uur per dag online te zijn, met elkaar verbonden te zijn met vrienden, familie, collega’s en klanten, of met de rest van de wereld. Deze interconnectiviteit van mensen wordt gevoed door de interconnectiviteit van de netwerken die zij gebruiken, het belangrijkste doel van AMS-IX.

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is opgericht in de vroege jaren negentig als een non-profitorganisatie. Het is een neutrale en onafhankelijke internetbeurs in Amsterdam. Momenteel koppelt AMS-IX ongeveer 800 netwerken d.m.v. professionele IP-uitwisselingsdiensten, ook wel peering-diensten genoemd. Met Peering kunnen deze aangesloten netwerken hun eindgebruikers en zakelijke klanten stabiele, snelle en kosteneffectieve internetdiensten aanbieden. Peering is wat het internet robuust en veerkrachtig maakt, een netwerk van netwerken die allemaal gekoppeld zijn.

Bovendien is peering niet beperkt tot vaste data of traditionele internetproviders. AMS-IX serveert een zeer uiteenlopende en unieke mix van internetbedrijven, waaronder internationale carriers, mobiele operators, content providers, hosting- en cloudbedrijven, application providers, tv-omroepen, gamingbedrijven en andere gerelateerde bedrijven – allemaal verenigd in één gemeenschap: AMS-IX.

AMS-IX host ook de eerste mobiele peeringpunten wereldwijd: de Global GPRS Roaming Exchange (GRX), de Mobile Data Exchange (MDX) en de eerste interconnectie van IPX-netwerken (Inter-IPX). AMS-IX exploiteert twee internetbeurzen in het buitenland: AMS-IX Hong Kong in de regio Azië-Pacific en AMS-IX Caribbean op Curacao. AMS-IX’s dochteronderneming AMS-IX USA Inc. implementeert AMS-IX Bay Area, AMS-IX Chicago en AMS-IX New York in de Verenigde Staten.

logo-ams-ix-partner-a2b-internet

VoIP Mobiel

Mobiel werken valt niet meer weg te denken in de huidige digitale economie. VoIP Mobiel is een telecom-operator en leverancier van complete hosted VoIP oplossingen voor bedrijfstelefonie.

Bedrijven en instellingen zijn kritisch en veeleisend wanneer het gaat om hun bereikbaarheid. Om aan deze verwachtingen te voldoen heeft VoIP Mobiel een eigen innovatief, maar ook solide en flexibel VoIP platform ontwikkeld met een bijzonder hoge beschikbaarheid. Dit VoIP platform wordt door hen voortdurend verder ontwikkeld en uitgebouwd.

Voor de internetverbindingen daar waar nodig maakt VoIP Mobiel gebruik van de connectiviteit geleverd door A2B Internet. Daarnaast maakt VoIP mobiel gebruik van het A2B Internet IP Transit netwerk tussen de verschillende datacenters. Op deze manier kunnen zij zo voordelig mogelijk de hoogste kwaliteit leveren.

De samenwerking tussen deze 2 bedrijven gaat echter nog verder. Omdat beide bedrijven veel waarde hechten aan een hoogwaardige back-office (automatiseringsgemak en transparantie in inkomsten en gebruik) werken beide bedrijven aan gezamenlijke ontwikkeling. De Voip en Internet klantbeleving dient immers optimaal te worden afgestemd.

Erik Bais: “VoIP Mobiel is een belangrijke strategische partner. Niet alleen houden we elkaar scherp door samen te werken bij de ontwikkeling van nieuwe platformen, maar ook hechten wij beide enorm veel waarde aan de beleving die onze klanten hebben bij ons merk en de dienst. Alleen het beste is goed genoeg.”

VoIP Mobiel

Juniper Networks

Juniper Networks (NYSE: JNPR), een wereldwijde leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, en A2B Internet, een Nederlandse aanbieder van internetconnectiviteit, maakt vandaag bekend dat A2B Internet, de Juniper Networks® vMX Virtual Router heeft gekozen als eerste Virtuele Network Function (VNF) voor het eigen next-generation netwerkplatform. Met deze architectuur kan A2B Internet klanten nieuwe flexibele en geautomatiseerde netwerkservices leveren. Dankzij de inzet van vMX heeft A2B Internet daarnaast ook monitoring- en beheerfunctionaliteiten verbeterd.

A2B Internet levert connectiviteitsoplossingen aan zakelijke instellingen, internet serviceproviders, cloud providers en hostingbedrijven. De vorige oplossing sloot niet langer aan op het groeiende volume van A2B Internet’s dataverbindingen. Verder was de convergentietijd cruciaal voor het succes van het bedrijf. Als een verbinding uitvalt of wordt gewijzigd, moet elke router snel berekeningen maken en routeringstabellen bijwerken. De keuze van A2B Internet viel op de vMX van Juniper Networks omdat de oplossing snelle convergentietijden biedt in combinatie met een uiteenlopende routeringsfuncties en automatiseringsmogelijkheden. Een ander belangrijk selectiecriterium was de mogelijkheid om het provisioning-proces binnen het netwerk te automatiseren via application program interfaces (API’s).

Lees ook de Case Study (PDF) over de samenwerking tussen A2B Internet en Juniper Networks.

virtuele routing oplossingen

ISPConnect

ISPConnect is de branchevereniging van Internet Service Providers en heeft als belangrijkste doel de belangen van haar leden collectief te behartigen. Dat doet ISPConnect op de punten privacy, veiligheid, imago en opleiding.

Als vereniging heeft ISPConnect een brede achterban van bijna 100 leden. Die schaalgrootte zorgt ervoor dat zij een uitgebreid draagvlak hebben binnen de sector en een legitieme gesprekspartner zijn voor de stakeholders met wie zij namens de hostingsector praten.

Zij bieden rechtstreekse hands-on services aan hun leden (zoals Algemene Voorwaarden, contracten en SLA’s), juridisch en fiscaal advies, een geschillencommissie en advies bij fusies en acquisities. Het “Jong ISPConnect” programma is een forum waar jonge medewerkers van de leden ervaringen kunnen uitwisselen, een netwerk kunnen opbouwen en advies kunnen krijgen van de veteranen in het vak. Daarnaast neemt ISPConnect namens de achterban zitting in een groot aantal fora waar ze met name met de overheid meepraten over topics die van belang zijn voor de sector zoals abuse, DDoS, botnets, regelgeving en privacy.

ISPConnect leidt zelfstandig en binnen de koepel DINL een aantal programma’s om onderwijs naar de hostingbranche te verbeteren, diversiteit in de ICT sector te bevorderen en de instroom van jonge mensen naar de sector soepeler te laten verlopen.

logo_isp_connect

Bits of Freedom

Internet veiligheid, privacy en onafhankelijkheid zijn belangrijke kernwaarden voor A2B Internet. Vanuit deze voor ons zeer belangrijke waarden zijn wij MEGA BIT SUPPORTER van Bits of Freedom (BoF) een beweging die opkomt voor vrijheid en privacy op het Internet.

Bij A2B Internet zijn wij er daarnaast van overtuigd dat onze klant te allen tijde onafhankelijk moet kunnen zijn van ons als dienstverlener. Uw onafhankelijkheid houdt ons scherp en helpt ons bij ons streven naar het leveren van de hoogste kwaliteit aan u als klant.

logo_bits_of_freedom

AsteroidHQ

Asteroid is lokale interconnectie op zijn best. Onze IXP’s leveren een simpele, moderne en kosten efficiënt manier om te peeren met de grootste netwerken wereldwijd. De dienst wordt geleverd zonder verstopte extra’s of onnodige diensten.

Wij richten ons op lokale interconnects en wij bouwen alleen Internet Exchanges (IXP’s) daar waar vraag is. Dit betekent dat iedere Asteroid IXP een grote toegevoegde waarde biedt met voldoende peering mogelijkheden vanaf dag 1. Het Asteroid model is uiterst schaalbaar en gebruikt de laatste technologie om kostenefficiënte lokale interconnecties te leveren.

Asteroid levert daarnaast ook een volledig beheerde whitelabel Internet Exchange dienst voor content providers, service providers en datacenters.

Voor meer informatie zie: www.asteroidhq.com.

AsteroidHQ