DSL en VDSL verbinding

Sluit je aan op ons netwerk

Omdat glasvezel nog niet overal beschikbaar is, is een DSL verbinding over het bestaande netwerk van een telecom aanbieder vaak een goedkoper alternatief voor glasvezel. De installatiekosten zijn meestal lager, maar de bandbreedte minder flexibel dan bij glasvezel. Zijn u of uw organisatie relatief rustige internet gebruikers, dan kunt u met DSL prima uit de voeten. DSL heeft verschillende varianten, zoals VDSL. Meer informatie hierover leest u op deze pagina.

Met DSL kunt u desgewenst ook uw huidige telefoonlijn gebruiken om heel snel informatie over het internet te versturen en te ontvangen.

DSL varianten

Er zijn verschillende soorten DSL varianten mogelijk, afhankelijk van uw aansluitadres. De letter A in ADSL staat voor Asymmetrisch: het ontvangen van bestanden gaat sneller dan het versturen. In de volksmond praten we over ‘download’ snelheid. Bij SDSL (Symmetrisch DSL) is de bandbreedte hetzelfde voor zowel het downloaden als uploaden van databestanden. Beide gaan even snel. Deze toepassing is enorm praktisch voor bedrijven die onder andere bedrijfskritische informatie over het internet versturen. In het Consumentensegment wordt veelal ADSL gebruikt.

Vectored DSL

Meer recente ontwikkelingen zoals DSL bonding en vectoring bieden nog meer mogelijkheden wanneer het gaat om snelheid en stabiliteit. A2B Internet levert als een van de eerste Nederlandse partijen vectored DSL. Met deze technologie kunt u snelheden halen tot zo’n 200 mbps downstream en 60 mbps upstream. Het verschil met deze lijnen en de reguliere consumenten lijnen is dat deze lijn dedicated voor uw gebruik is en dus niet gedeeld wordt met anderen binnen uw pand.

Het overgrote deel van de DSL aansluitingen in Nederland heeft een dubbele aansluiting op het DSL netwerk en is daarom geschikt voor bonding. Bij vectoring wordt de ruis op de DSL verbinding gecompenseerd. Om dit succesvol te kunnen wordt continue informatie uitgewisseld tussen de de klant modem en de servers aan de zijde van de provider.

200 mbps niet genoeg? Vraag ons dan om een passende oplossing!

Sluit aan op ons netwerk

Wil je weten welke voordelen ons netwerk jou kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. Hij kan je adviseren over de beste verbinding voor jouw bedrijfslocatie. 

Logo A2B Internet

Onze diensten      Resellers      Academy      Over ons      Contact

Aanmelden voor storingsmeldingen

E-mail: sales@a2b-internet.com
Telefoon: +31 85 90 20 410

Spinnekop 2
1444 GN Purmerend
Nederland

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor de nieuwsbrief